Zorg - Valckenbosch

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Zorg

pagina die verborgen zijn > Gezondheid

Een gezonde dekking voor uw ziektekosten

Een basisverzekering is een verzekering waarmee het risico op ziektekosten afgedekt wordt. Denkt u bijvoorbeeld aan de kosten die gepaard gaan met een bezoek aan de huisarts, ziekenhuis of de apotheek. Iedereen in Nederland woont of werkt is verplicht om een basisverzekering voor ziektekosten af te sluiten.  Voor kosten die niet door de basiszorgverzekering worden gedekt, kunt u zich aanvullend verzekeren.

Basisverzekering
Ieder jaar bepaalt de overheid opnieuw wat er wel en wat er niet in de basisverzekering zit. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie te accepteren. Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet. Zij zijn gratis mee verzekerd op de polis van hun ouder(s).

Voor deze basisverzekering geldt een verplicht eigen risico dat ieder jaar wordt vastgesteld door de overheid. U heeft de mogelijkheid tot het kiezen van een hoger eigen risico. De premie wordt dan in dat geval lager voor uw basisverzekering.

Aanvullende- en tandartsverzekeringen
Zoals hierboven aangegeven, wordt de dekking van de basisverzekering door de overheid bepaald. De basisverzekering geeft een basisdekking voor geneeskundige zorg. Een groot aantal vormen van zorg worden echter niet door de basisverzekering gedekt. Denkt u hierbij aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen en anticonceptie. De tandartsverzekering dekt de kosten voor behandelingen aan uw gebit en het plaatsen van kronen en bruggen.

Kies de juiste zorgverzekering
Er is een groot aantal zorgverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. Wij helpen u graag met deze vergelijking!

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons voor een afspraak.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu